Спортивна реабілітація – це не лише спортивний простір для покращення свого фізичного стану, це сучасний комплекс системи оздоровлення, що дозволяє досягти емоційної і фізичної рівноваги, оптимізму і позитивного мислення.

Тренажернa залa

Тренажерний зал Центру ЯРМІЗ – це можливість залишатися у формі та підтримувати гарне самопочуття. Щоб тренування проходили ефективно та безпечно, у залі працює тренер-інструктор, який розробить індивідуальну комплексну програму, надасть консультації та проконтолює правильність виконання вправ.




Кардіо

Кожне тренування має починатися з розминки, а ще краще із кардіотренування. Кардіотренування – це тренування великих груп м’язів в аеробному режимі. Велосипед, орбітрек, степер – все це є прикладами кардіонавантажень, які підготують організм до подальших тренувань.

Вільні ваги

Під зону вільної ваги у спортивному просторі Центру ЯРМІЗ відведено багато місця. Простір має спеціальне покриття, яке забезпечує стійкість та дзеркала на стінах, які допомагають коригувати свої рухи самостійно. Всупереч технічній складності деяких вправ, таких, як жим лежачи, присідання, станова тяга, ривок та інших, правильна техніка робить їх повністю безпечними.


Бокс

Бокс — займає визнане місце у системі спортивної реабілітації. Адже це не просто удари та випади, це ціла стратегія. Бокс визнаний другою після шахмат діяльністю, де важливе застосування розумових здібностей.

Переваги занять боксом:

  • Створює навантаження відразу на всі групи м’язів, включаючи корпус та ноги;
  • Чудова можливість «випустити пар» та емоційно розвантажитися;
  • Покращує роботу серцево-судинної та легеневої системи;
  • Покращує уважність та сконцентрованість;
  • Підвищує самооцінку.

Бойові мистецтва

Бойове мистецтво – це не лише тренування, спаринги та відточення ударів. Це, перш за все, гармонійні та фізіологічні рухи, виконання яких поновлює порушені травмою чи хворобою зв’язки між частинами тіла, покращує координацію рухів та сприяє реабілітації організму.

Крав-мага

Цей вид бойового мистецтва не робить відмінностей ні у віці, ні у статі. Він підходить для всіх бажаючих, які хочуть навчитися краще володіти своїм тілом, відчувати свої рефлекси, знаходити і використовувати слабкості нападаючого.

Тренування крав-маги швидко принесуть помітні результати: покращення фізичної форми, швидкості реакцій, координації рухів, зміцнення здоров’я, збільшення м’язевої маси, покращення роботи серцево-судинної системи, впевненості в собі та внутрішньої гармонії.

Кунг-фу

В кунг-фу немає коротких шляхів, немає секретів. В кунг-фу треба весь час тренуватись, повторювати та докладати зусиль. Усе дається наполегливістю та працею. Тільки свідоме відношення до улюбленої справи перетворює людину у майстра. Кожна людина здатна творити. Одних тренувань недостатньо, потрібно розвивати внутрішню силу, силу духу.


Ножовий бій

Спортивний ножовий бій бере свій початок від навчальних поєдинків. Він має певну техніку, прийнятну для змагань та передбачає спеціальне спорядження, зокрема задля безпеки використовується не бойовий, а гумовий ніж. На заняттях розвиваються не лише навички самозахисту, такі як знешкодження ударів і тактика обманних рухів, а й вміння швидко орієнтуватися і приймати правильне рішення в складній ситуації.

Студія танцю

Танці – це один з найприємніших способів бути активним та здоровим. Заняття танцями дозволяють підтримувати здорову вагу, підвищують витривалість, допомагають знизити рівень стресу, налагодити баланс та координацію, покращує соціальні навички, допомагає працювати більш злагоджено в команді та впливає на нашу здатність зав’язувати нові знайомства.

Аргентинське танго

Аргентинське танго – це прекрасний вибір для тих, хто хоче танцювати, але не любить заучувати складні комбінації. Тут може танцювати кожна людина, не залежно від досвіду, віку та наявних травм. Аргентинське танго – це чудодійний бальзам із рухів, пізнання свого тіла, психологічного відпочинку та налагодження відносин у парі.

Віденський вальс

Головна мета Віденського вальсу сьогодні  – відродження військової традиції проведення балів, навчання військовослужбовців гарно танцювати віденській вальс, що буде сприяти розвитку їх стиля, етикету, елегантності руху, зміцнюванню сімейних стосунків, влаштовуванню особистого життя, та залучення учасників бойових дій, які мають почуття депресії.



Сальса

Танець здавна був універсальним засобом спілкування. А сальса – це спосіб зустріти хороших друзів, підтримати своє тіло в прекрасній формі і просто відмінно провести час!

Цей танець стане для вас відкриттям нового світу і допоможе глибше заглянути в суть людських відносин. В ритмі танцю можна розуміти мову партнера без слів, вгадувати його бажання і краще розуміти свої. Ви зможете розслабитися і відкрити своє серце, бо сальса розвиває почуття і тіло одночасно.

Фламенко

Пластичні та різкі рухи, підбори, які чітко відбивають ритм, підняті руки, мить нерухомості і різкий поворот – це магія чуттєвого і красивого танка фламенко, яка однаково захоплює танцюриста та глядача з перших ритмічних звуків. Немає таких почуттів, які б не міг передати фламенко! Фламенко передбачає як сольне, так і парне виконання. То ж Вам не потрібно хвилюватися, якщо на тренування Ви прийдете без пари.

Йога

Йога – ідеальний вибір для тих, хто не має досвіду і багато вільного часу, але хоче підвищити витривалість, зміцнити скелет і м’язи та стати більш гнучкими та рухливими.

Яка користь від занять йогою?

  1. Покращення роботи серцево-судинної системи.
  2. Зменшення болю у спині.
  3. Допомога у подолання стресу.
  4. Покращення якості сну.
  5. Покращення якості травлення.

Покращення стану внутрішньої рівноваги, координації та відчуття балансу.

Дихальні практики

Нескладні у виконанні дихальні вправи допоможуть послабити стрес і занепокоєння, сприятимуть спокійному сну, здатні полегшувати біль, збільшувати уважність і сконцентрованість, прояснювати свідомість.

Майндфулнес

Це стандартизовані типи практик, що мають доказову базу й науково доведений ефект для психічного здоров’я. Програма Майндфулнес найчастіше застосовується для роботи зі стресом, депресією, тривожністю та хронічною втомою, оскільки, за даними різних досліджень, дає такий же ефект, що і прийом курсу антидепресантів і суттєво знижує ризик рецидиву.

Різне

Масаж

Масаж – це високоефективний засіб комплексного впливу на організм, відновлювальної терапії та лікування різних захворювань і пошкоджень. Завдяки лікувальному масажу м’язи розслабляються, знімаються м’язеві затиски, відновлюється працездатність.

Фейсбілдінг

Фейсбілдінг – гімнастика для обличчя. Комплекс вправ для зміцнення м’язів обличчя, котрі надають тонусу, знімають перенапруження та позбавляють мімічних патернів. Таке тренування вартує уваги так, як і відвідування тренажерної зали. Важливе для людини, незалежно від віку чи гендеру.



Жонглювання

Жонглювання – це  чудовий спосіб відволіктися від буденності, зануритись у щось особливе, це наче медитація. Адже людина, котра жонглює, зосереджена, повністю залучена у процес. Жонглювання вважається одним із дієвих способів для відновлення після контузії та інсульту. Такі тренування розвивають мозок, зміцнюють нейронні зв’язки, вдосконалюють спритність і моторику рук, покращують зір та реакцію.

Відволікайся! Концентруйся! Заряджайся!