Проєкт «Почути, щоб побачити»

Важливим напрямком роботи Центру ЯРМІЗ є розробка дієвих інструментів та заходів залучення ветеранів АТО/ООС з інвалідністю, зокрема інвалідів зору, до соціальної та трудової реабілітації. 

Проєкт «Почути, щоб побачити» грунтується на Національній стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 року та ставить за мету створення сприятливих умов для формування інклюзивного освітнього середовища і забезпечення доступу до якісної освіти та самоосвіти осіб з вадами зору через переформатування та подальше тиражування підручників, наочно-дидактичних матеріалів, спеціальних посібників та художньої літератури в аудіокниги. 

У рамках проєкту, 22 квітня, у партнерстві з ГС « Сучасний погляд», проходив поетичний флешмоб «Слід на землі» пам‘яті поетеси, оповідачки, казкарки Тетяни Фроловоі. Готуючись до події, учасники флеш-мобу, люди з інвалідністю по зору на камери декламували вірші зі збірки поезій «Слід на землі», яка символічно стала лебединою піснею поетеси. Відеозаписи з 25 міст та містечок України силами ЯРМІЗ Продакшн студії були змонтовані у фільм і стали головною подією заходу.

Після перегляду фільму учасники онлайн зустрічі обмінялись спогадами та враженнями від знайомства з глибинною поезією поетеси.

Станом на 01.05.2021 на проект витрачено 33810,55 грн